Fotbalový stadion, podzemní garáže i lávka přes Labe opět na jednání zastupitelstva

Nedávno znovu odložená výstavba fotbalového stadionu, studie parkovacích garáží pod Velkým náměstím i lávka přes Labe budou jen některé z bodů úterního jednání zastupitelstva města Hradce Králové. Jaký je postoj Pirátů k těmto bodům prozradil zastupitel Aleš Dohnal.

Fotbalový stadion

Investiční náměstek primátora Jiří Bláha (ODS) si chce již podruhé vzít několik měsíců na rozmyšlenou, jak dál postupovat v projektu fotbalového stadionu. I druhý tendr na zhotovitele stavby skončil krachem. Jediná došlá nabídka výrazně převyšovala částku stanovenou výběrovým řízením. Piráti proto navrhují, aby co nejdříve začaly práce na změnách projektu, které by vedly k časovým úsporám a stavbu stadionu dále neprodlužovaly. Kompletní návrhy Pirátů k fotbalovému stadionu najdete zde.

Studie podzemních garáží

Jsme si vědomi, že bez kvalitních studií nemohou vzniknout zajímavé a moderní projekty. Cílem studií je jejich vizualizace, proveditelnost i finanční náročnost. Na počátku je však nezbytné zamyšlení nad tím, zda-li by se pro odlehčení Velkého náměstí od aut nenašlo i jiné - již na první pohled výrazně levnější řešení. Je více než jisté, že Hradec Králové si vzhledem k dalším nezbytným investicím zkrátka nebude moct výstavbu několikapatrových podzemních garáží přímo pod Velkým náměstím dovolit. Proto i jakákoliv vynaložená částka na tuto studii je jen nesmyslným plýtváním veřejných prostředků.

Lávka přes Labe

V pořadí již třetí tendr na lávku skončil krachem. Jediný zájemce nabídl cenu 140 mil. Kč. Pirátský zastupitelský klub usiluje o to, aby byl celý záměr přehodnocen a zvolena jiná - levnější varianta a nevyrostla zde další neúměrně nákladná stavba, jako tomu bylo u křižovatky Koruna.

Piráti dodržují předvolební sliby..!
26.09.2019

Piráti dodržují předvolební sliby..!

Zajímáte-li se o politiku a především o sliby, které od politiků dostáváte, častokrát slyšíte, že se to či ono nepodařilo prosadit, protože k tomu nebyla “dostatečná” vůle ostatních. Cílem k úspěchu je však neustálé hledání...